Zuid Noorwegen

Motorreis Zuid Noorwegen; Ivo Your Tourguide; 2024Zuid Noorwegen, een motorreis om nooit te vergeten!

Ontdek de prachtige binnenwegen door de mooie natuur van Zuid-Noorwegen! Deze reis naar het hoge noorden zal je versteld doen staan over hoe mooi Noorwegen is qua landschap. Ontdek Zuid-Noorwegen op de motor via prachtige bergwegen, bruggen en overtochten met veerboten. Geniet van geweldig mooie fjorden, watervallen, snelstromende rivieren, indrukwekkende rotspartijen en een ongekende rust. Dit is een motorvakantie met sterk afwisselende gebeurtenissen die je altijd bij zal blijven.

Tiendaagse motorreis van 16 t/m 25 augustus 2024

Kosten inclusief

 • 9 hotel overnachtingen
 • 9 ontbijtbuffetten
 • 9 diners
 • Alle routes in GPX bestanden
 • Nederlands reisbegeleider KNMV IVOR
 • Toeristenbelasting
 • Pechondersteuning

Kosten inclusief

 • 9 hotel overnachtingen
 • 9 ontbijtbuffetten
 • 9 diners
  Overtocht Hirtshals Kristiansand vv
 • Alle routes in GPX bestanden
 • Nederlands reisbegeleider KNMV IVOR
 • Toeristenbelasting
 • Pechondersteuning

Exclusief
Kosten voor tolwegen
Binnenlandse ferry’s

Prijzen
Deelnemer met motor       € 1.985, =
Duo Passagier                      € 1.845, =
Toeslag 1 persoonskamer  €    615, =

Een geweldige motorvakantie die je moet hebben meegemaakt!

Vul dit boekingsformulier in, onderteken het en verstuur het.

Heb je nog vragen? Dan kun je mij altijd bereiken via mail ivo@yourtourguide.eu of bellen naar +31 6 284 90 673.

Hoe verloopt deze Zuid Noorwegen motorrondreis?

Bij deze motorrondreis ga je via de havenstad Hirtshals, Denemarken naar Kristiansand. Hier gaan wij genieten van het zuiden van Noorwegen met zijn prachtige bergwegen en mooie vergezichten. Je rijdt met je motor in, op en over de fjorden.

Dag 1
Vanuit huis vertrek je naar het eerste hotel in Husum in noord Duitsland. Deze noordelijke havenstad van Duitsland ligt aan de Noordzee. Dit is een knus havenstadje met veel goede restaurants en genoeg mogelijkheden om er een gezellig biertje te drinken. Deze overnachting ligt op ongeveer 550 kilometer van Arnhem. Dus deze dag kun je rustig van start gaan.

Dag 2
Na het ontbijt moeten wij er even voor gaan zitten om door Denemarken te reizen op weg naar Hirtshals. Dit is het meest noordelijkste plaatsje van Denemarken. In Hirtshals moeten we rond 18:30 uur aankomen om de boot naar Noorwegen te nemen. Hier gaan wij gezamenlijk aan boord voor de overtocht naar Kristiansand. Na aankomst in de avond gaan wij naar ons hotel, zo’n 500 meter vanaf de boot.

Dag 3
Na een goede nachtrust en een prima ontbijt gaan wij op pad naar het Lysefjord met zijn Preekstoel. De heenreis naar het einde van dit fjord is een prachtige weg met aan het einde van deze weg nog ‘even’ zo’n 34 haarspeldbochten en een avontuurlijke tunnel. Aangekomen aan het einde van het Lysefjord, gaan wij op de veerboot die ons door het fjord richting Stavanger brengt. Deze boottocht laat je het Lysefjord vanaf het water zien, wat een indrukwekkend beeld geeft van dit circa 600 meter hoge fjord. Nadat wij van de boot zijn gekomen gaan wij richting Stavanger.

Dag 4
De volgende dag maken wij een mooie tourrit naar Bergen langs de Noorse kust. Hier krijg je veel bruggen, ferrys en tunnels te verwerken. Bergen is een mooie oude historische havenplaats met haar authentieke Noorse rode houten huizen en een prachtige oude binnenhaven. Na het diner is het in deze stad zeker de moeite waard om langs de haven te wandelen.

Dag 5
Vanuit Bergen vertrekken we richting Skei. Skei ligt aan het grote Jolstravanet meer. Ook tijdens deze route maken wij weer gebruik van de kleine ferry die ons naar de overkant van het Sognefjord brengt. Hier rijden wij een gedeelte langs dit prachtige fjord, dat tot een van de mooiste fjorden van Noorwegen behoort. Bij het naderen van ons hotel kun je genieten van de mooie bergen die om dit meer liggen.

Dag 6
De volgende dag vertrekken we naar het plaatsje Otta. Zoals elke dag rijden we weer door een sterk afwisselend landschap. Tijdens deze route doen wij ook het Geirangerfjord aan, waar prachtige bergwegen omheen liggen. Na het Geirangerfjord, waar voldoende mogelijkheden zijn om prachtige foto’s te maken, gaan wij op weg naar een van de volgende Noorse highlights: ‘Trollstigen’. Dit is een prachtig stukje Noorwegen met indrukwekkende haarspeldbochten. Op deze dag rijd je over het grote Noorse massief. Dit kan een verschil maken in het weertype. Wij gaan nu richting het oosten van Noorwegen, tegen de Zweedse grens aan. Ook deze dag heeft weer voldoende mogelijkheden om onderweg te lunchen en koffie te drinken. Wanneer je zelf iets te eten en drinken meeneemt, zijn er voldoende locaties om te lunchen in de mooie vrije natuur.

Dag 7
Vanaf Otta gaan we na het ontbijt weer verder richting het zuiden van Noorwegen naar ons volgende hotel dat net iets voorbij de hoofdstad Oslo ligt. Wanneer je tijd over hebt op deze dagtrip, is een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard.

Dag 8
Vanaf Sandvika vertrekken we voor onze laatste toerdag in Noorwegen. Via mooie binnenwegen kom je in de middag  aan in Kristiansand Hier overnachten wij in hetzelfde hotel als bij onze aankomst in Noorwegen.

Dag 9
Vanuit Kristiansand vertrekken we al vroeg naar de boot voor de overtocht naar Hirsthals Denemarken. Na aankomst in Hirtshals vertrekken we richting Husum, dat ongeveer 65 kilometer voorbij de Duits-Deense grens ligt. Dit is ook het zelfde hotel als op onze heenreis. Hier hebben wij ons laatste gezamenlijke hotelovernachting op deze mooie zuid Noorse motorreis.

Dag 10
Bij het gezamenlijke ontbijt nemen wij afscheid van elkaar en reizen wij ieder op onze eigen manier.


Hoe verlopen de motor-toerdagen in grote lijnen

De toerdagen vul je zelf in. Je rijdt je eigen tempo en je bepaalt zelf wanneer je stopt om te drinken, tanken, lunchen, foto’s te maken etc. De lengte van de routes ligt tussen 335 a 385 kilometer per dag. De overnachtingen zijn in hotels, inclusief diner en ontbijt op basis van een tweepersoonskamer. Tijdens het avondeten nemen we de afgelopen dag door en krijg je uitleg over het verloop van de volgende dagen. Na het diner kun je zelf bepalen hoe je de avond indeelt. Je kunt een wandeling  maken of gezellig aan de bar zitten met je reisgenoten om je reiservaringen uit te wisselen.

Stalling auto en motoraanhanger

Wil je het Duits of Deense gedeelte met de auto plus aanhanger rijden en de reis in Hirtshals beginnen met je motor? Ook dat is mogelijk. In overleg kunnen wij er voor zorgen dat je auto plus aanhanger veilig wordt gestald in Hirtshals.

Vragen?

Heb je nog vragen? Dan kun je mij altijd bereiken via mail ivo@yourtourguide.eu of bellen naar +31 6 284 90 673