Zuid Noorwegen 2023

10 daagse motorreis van 12 t/m 21 augustus 2023

Bij deze motor-rondreis ga je via de havenstad Hirtshals, Denemarken naar Kristiansand. Hier gaan wij genieten van het zuiden van Noorwegen met zijn prachtige bergwegen en mooie vergezichten. Je rijdt met je motor in, op en over de fjorden. We ontdekken de prachtige binnenwegen door de mooie natuur van Noorwegen.

Deze reis naar het hoge noorden zal je versteld doen staan over hoe mooi Noorwegen is qua landschap. Ontdek Noorwegen over prachtige bergwegen, bruggen en overtochten met veerboten met geweldige mooie fjorden, watervallen, snelstromende rivieren, indrukwekkende rotspartijen en een ongekende rust. Het is een motor vakantie met sterk afwisselende gebeurtenissen. Deze geweldig indrukwekkende motorreis zal je altijd bij blijven.

Hoe verloopt deze Zuid Noorwegen motor- rondreis

1e dag
Vanuit huis vertrek je naar het eerste hotel in Hirtshals, de noordelijkste havenstad van Denemarken. Hier komen wij voor het eerst samen. Kies je voor een extra overnachting in Rendsburg Duitsland? Dan heb je er al een overnachting opzitten.

2e dag
Na het ontbijt gaan wij gezamenlijk aan boord voor de overtocht naar de zuidkust van Noorwegen. Na aankomst in de middag gaan wij een tocht maken ten noorden van Kristiansand om aan het einde van de middag weer samen te komen in het hotel in Kristiansand.

3e dag
Na het ontbijt bezoeken we het mooie Lysefjord met zijn Preekstoel. De heenreis naar het einde van dit fjord is een prachtige weg met aan het einde van deze weg nog ‘even’ zo’n 34 haarspeldbochten en een avontuurlijke tunnel. Aangekomen aan het einde van het Lysefjord gaan wij op de veerboot die ons door dit fjord richting Stavanger brengt. Deze boottocht laat je het Lysefjord vanaf het water zien, wat een indrukwekkend beeld geeft van dit circa 600 meter hoge fjord.

4e dag
De volgende dag maken wij een mooie tourrit naar Bergen langs de Noorse kust. Hier zien wij veel bruggen en veerponten. Bergen is een mooie toeristische plaats met authentieke Noorse rode houten huizen en een prachtige oude haven. Ga er zeker rondlopen!

5e dag
Vanuit Bergen vertrekken wij richting Skei. Skei ligt aan het grote Jolstravanet meer. Ook tijdens deze route maken wij weer gebruik van de kleine ferry die ons naar de overkant van het  Sognefjord brengt. Hier rijden wij een gedeelte langs dit prachtige fjord wat tot een van de mooiste fjorden van Noorwegen behoort. Bij het naderen van ons hotel kun je genieten van de mooie bergen die om dit meer liggen.

6e dag
De volgende dag vertrekken wij naar het plaatsje Otta. Zoals elke dag weer rijden we door een sterk afwisselend landschap. Tijdens deze route doen wij ook het Geirangerfjord aan met prachtige bergwegen er om heen. Op deze dagrit ga je over het grote Noorse massief. Dit kan een verschil maken in het weertype. Wij gaan nu richting het oosten van Noorwegen, tegen de Zweedse grens aan. Ook deze dag heeft weer voldoende mogelijkheden om onderweg te lunchen en koffie te drinken. Wanneer je zelf iets te eten en drinken meeneemt, zijn er onderweg voldoende locaties om te lunchen in de mooie vrije natuur.

7e dag
Vanaf Otta gaan wij na het ontbijt weer verder richting het zuiden van Noorwegen naar ons volgende hotel dat net iets voorbij de hoofdstad Oslo ligt. Wanneer je tijd over hebt op deze dagtrip is een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard.

8e dag
Vanaf Sandvika vertrekken wij voor onze laatste toer dag in Noorwegen via mooie binnenlandse wegen om in de middag weer bij ons hotel in Kristiansand uit te komen.

9e dag
Vanuit Kristiansand vertrekken wij vroeg naar de boot voor de overtocht naar Hirsthals Denemarken.
Na aankomst in Hirtshals vertrekken wij richting Rendsburg dat ongeveer 65 kilometer voorbij de Duits-Deense grens Flensburg ligt. Hier hebben wij ons laatste gezamenlijke hotel van deze mooie zuid Noorse motorreis.

10e dag
Bij het gezamenlijke ontbijt nemen wij afscheid van elkaar en reizen wij ieder op onze eigen manier naar huis. Wij kijken terug op een mooie motorreis in een prachtig motor-reisland!

Hoe verlopen de motortoerdagen in grote lijnen
De toerdagen vul je zelf in. Je rijdt je eigen tempo en bepaalt zelf wanneer je stopt om te drinken, tanken, lunchen, foto’s te maken etc. De lengte van de routes zijn tussen 235 en 285 km per dag. De overnachtingen zijn in hotels, inclusief diner en ontbijt op basis van een tweepersoonskamer. Tijdens het avondeten nemen wij de afgelopen dag door en zal ik uitleg geven over het verloop van de volgende dagen. In de avond ben je na het diner vrij om lekker te genieten aan het water, een wandeling te maken of gezellig aan de bar te zitten met je reisgenoten om ervaringen uit te wisselen.

Mogelijkheden voor extra overnachting heenreis
Je kunt kiezen voor een extra overnachting op de heenreis in Rendsburg Duitsland.

Stalling auto en motoraanhanger
Wil je het Duits of Deense gedeelte met de auto plus aanhanger rijden en de reis in Hirtshals beginnen met je motor? Ook dat is mogelijk. In overleg met het hotel kunnen zij er voor zorgen dat je auto plus aanhanger veilig wordt gestald.

Kosten inclusief

  • 9 hotel overnachtingen
  • 9 ontbijtbuffetten
  • 9 diners
  • Alle routes in GPX bestanden
  • Nederlands reisbegeleider KNMV IVOR
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning

Exclusief
Kosten voor tolwegen.
Binnenlandse ferry’s / boot overtochten.

Prijzen
Deelnemer met motor       € 1.985, =
Duo Passagier                      € 1.845, =
Toeslag 1 persoonskamer  €    615, =

Extra overnachting (halfpension) op de heenreis in Rendsburg
Deelnemer met motor        €  95, =
Duo passagier                       €   95,=
Toeslag 1 persoonskamer  €   45,=

Een geweldig mooie avontuurlijke motorvakantie die je moet hebben mee gemaakt.
Download dit boekingsformulier, vul het in, onderteken het. Maak van het ingevulde formulier een scan of een foto met je mobiel en mail het formulier naar onderstaand mailadres.

Heb je nog vragen? Dan kun je mij altijd bereiken via mail ivo@yourtourguide.eu of bellen naar +31 6 284 90 673.