Spanje 2022

Achtdaagse Pyreneeën tour van 2 t/m 9 mei 2022

Voor 2022 hebben wij een leuke uitdaging bedacht in de Spaanse en Franse Pyreneeën. Wij beloven je in ieder geval geweldig mooie wegen en schitterende vergezichten met zeer kenmerkende steden en gezellige hotels. Het zal genieten worden: met je eigen motor in een prachtige omgeving met wegen die (naar mijn mening) door motorrijders moeten zijn aangelegd. Je ontdekt ook kleinere wegen die je naar grotere hoogtes brengen op het gebied van bergpassen.

Beleef het ultieme motorrijden!

Je krijgt zeven overnachtingen in diverse hotels. Het aantal kilometers in deze acht dagen zal zo rond de 2000 zijn. Vind je dat te weinig? Dan kunnen we dit uitbreiden tot circa 2400 kilometer. Het is een groepsreis, maar je mag zelf bepalen of je alleen of in een kleine groepjes rijdt. Je krijgt de routes in GPX bestand aangeleverd. Overdag is het leuk als je elkaar tegen komt op de terrasjes tijdens de koffie of lunch.

Inclusief

  • 7x hotelovernachtingen7x ontbijtbuffetten
  • 7x diners
  • Vlucht van Weeze naar Gerona en retour (handbagage)
  • Transport Nederland Spanje en retour
  • Prijs per persoon € 1.645,=
  • Duopassagier  € 1.175,=
  • Toeslag 1 persoonskamer € 425,=
  • Nederlandse reisbegeleider IVOR KNMV
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Routes GPX bestand

 

Hoe verloopt de week

De diners en het ontbijt zijn gezamenlijk. De rest van de dag vul je verder zelf in. De reisdagen starten elke dag met een geweldig goed ontbijt in diverse hotels. Na het ontbijt vertrekken wij voor weer een mooie dag in de Pyreneeën in zowel Spanje als Frankrijk. ‘s Avonds bij het diner vertel ik over het verloop van de volgende dag en de standaard huishoudelijke dingen. Aan de bar ’s avonds kun je nog gezellig met je reisgenoten napraten over de mooie kilometers in de Spaanse en Franse Pyreneeën. 

De heenreis

Deze rondreis zal voor jou starten op vliegveld Weese in Duitsland. Van hieruit landen wij na twee en half uur vliegen rond de middag in Gerona. De motoren met bagage en motorkleding hebben we ongeveer drie dagen voor vertrek centraal ingeladen voor vervoer over de weg naar Gerona. Op het vliegveld staat je motor voor je klaar zodat jij op pad kan. Vanuit Gerona gaan wij op weg naar het eerste hotel. Deze korte eerste reisdag leidt je al over geweldig mooie wegen naar ons hotel. In dit hotel in de omgeving van Berga kun je in alle rust genieten van een goed diner na deze eerste reisdag. 

Vervolg

De reis zal via de Spaanse Pyreneeën richting het kleine staatje Andorra gaan. Dit mini staatje doorkruisen wij richting de Franse Pyreneeën en van daaruit gaan wij in westelijk richting naar de omgeving van Toulouse. Wij blijven een paar dagen in de Franse Pyreneeën om ook daar op de motor van dit schitterende gedeelte van de Pyreneeën te genieten. Deze routes lopen parallel aan de Frans-Spaanse grens over schitterende bergwegen. Wij gaan tot net onder Lourdes weer zuidwaarts terug naar de Spaanse Pyreneeën. Daar gaat de reis verder via de omgeving  van Jaca en Tremp in oostelijke richting naar Gerona. Wij zullen tweemaal twee nachten in hetzelfde hotel blijven. Hierdoor creëren wij voor hen die dat willen een rustdag en kan iedereen op zijn eigen manier de dag invullen. Voor die tweede dag bij het hotel heb ik een korte en een lange route gemaakt om optimaal te kunnen genieten van het motorrijden in deze mooie omgeving. Want de Franse Pyreneeën zijn een gebied dat eigenlijk onder is gesneeuwd door de vele motorreizen die er zijn in de Spaanse Pyreneeën. Hoog tijd om jullie daar kennis mee te laten maken dus!

De terugreis

De laatste dag rijden wij vanuit het hotel weer naar het vliegveld van Gerona. Deze route loopt ook weer via mooie wegen in dit laatste stukje van Pyreneeën. Hier leveren wij onze spullen weer in en laden wij gezamenlijk de vrachtwagen. Daarna stappen wij met een big smile weer in het vliegtuig naar Weeze. Voor de buitenstaander lijken we dan een standaard toerist, maar deze motorbeleving zal niet snel van je netvlies verdwijnen en je voor de rest van je leven bij blijven. 

Your tourguide, wat kun je van mij verwachten

Bij aankomst bij het hotel probeer ik altijd als eerste aanwezig te zijn om jullie te ontvangen en van de nodige info over het hotel te voorzien. Tijdens deze reis zal ik als reisbegeleider tussen de groepjes door rijden zodat ik altijd bij eventuele calamiteiten snel ter plaatse kan zijn.  

Heb je nog vragen? Dan kun je mij bereiken via mijn mobiel+31628490673 ook via mijn app en natuurlijk via e-mail ivo@yourtourguide.eu